Concept Engineering

XR4industry heeft voor system integrators en solution providers die snel een concept willen uitwerken een nieuw product ontwikkelt. Onze software stelt bedrijven in staat om met een aantal standaard componenten, zoals een delta robot, een eenarmige robot, een scara robot, een lopende band en verschillende sensoren, een opstelling te maken. Door middel van een intuïtieve interface kan het aantal componenten, het formaat van de componenten, de positie van de componenten en de oriëntatie ingegeven worden.

Klanten kunnen zelf kiezen welke componenten ze in hun configureerbare omgeving willen hebben. Dit kunnen standaard componenten of klant specifieke componenten zijn, zolang er maar een 3D model van is.

Als de opstelling is bepaald kunnen bewegingen van de componenten erin gezet worden. Dit kan van een simpele beweging van A naar B tot een volledige aansturing op basis van de input van sensoren zijn. Deze opstelling kan in gesprek met klanten gebruikt worden als praatplaatje om de concepten duidelijker over te brengen, maar kan ook gebruikt worden om bijvoorbeeld een inschatting te geven van de troughput.  

Als de verkoop en concept engineering klaar zijn met de omgeving, dan kan deze vervolgens door de engineering afdeling gebruikt worden om het ontwerp te valideren en verbeteren. Als het engineering team het ontwerp heeft goed gekeurd dan kan de PLC programmeur dezelfde omgeving ook gebruiken. De programmeur kan de PLC koppelen aan de omgeving en de PLC code schrijven en vervolgens testen aan de hand van de software van XR4.