Configurable Twin

XR4industry heeft voor machinebouwers, concept engineers en system integrators, uit de industriële automatisering en robotisering, een nieuw softwareproduct ontwikkelt. Ons product stelt bedrijven in staat om snel en op intuïtieve wijze, concepten in 3D uit te werken met standaard- of klant specifieke componenten. Gebruikers kunnen kiezen uit diverse dynamische elementen zoals robots, transportbanden en sensoren maar kunnen ook zelfgemaakte GLTF en URDF bestanden toevoegen om zo tot de concept opstelling te komen. Uiteindelijk kan dezelfde software gebruikt worden door verkopers tijdens hun gesprekken, door de engineers om het definitieve ontwerp te valideren en door de plc- programmeur om zijn programma te valideren. Tot slot kan de commissioning van de nieuwe machine of robot opstelling, voor een groot deel, virtueel in onze software gedaan worden. Één software product om van idee naar virtuele commissioning te gaan.

Gebruikers kunnen zelf kiezen welke componenten ze in hun configureerbare omgeving willen hebben. Dit kunnen standaard componenten of klant specifieke componenten zijn, zolang er maar een 3D model van is. Denk aan een delta robot, een eenarmige robot, een scara robot, een lopende band, een vision systeem, infeeds, schudbakken en verschillende sensoren. Al deze componenten kunnen gebruikt worden om snel een automatiserings oplossing uit te werken. Naast deze standaard dynamische componenten kan de gebruiker ook eigen URDF en GLTF bestanden inladen.

Als de opstelling is bepaald kunnen bewegingen van de componenten erin gezet worden. Dit kan een simpele beweging van A naar B zijn maar ook een volledige aansturing op basis van de input van sensoren. Deze simulatie kan in gesprek met klanten gebruikt worden als praatplaatje om de concepten duidelijker over te brengen, en kan gebruikt worden om tot een inschatting te komen van de throughput en eventuele bottlenecks in het systeem op te sporen.  

Als de verkoop en concept engineering klaar zijn met de omgeving, dan kan dezelfde omgeving vervolgens door de engineering afdeling gebruikt worden om het ontwerp mechanisch en dynamisch te valideren en te verbeteren. Als het engineering team het ontwerp heeft goed gekeurd dan kan de PLC programmeur dezelfde omgeving ook gebruiken. De programmeur kan de PLC koppelen aan de Configurable Twin en het gedrag van de opstelling, virtueel testen en commissionen. Deze geïntegreerde aanpak faciliteert een naadloze overgang van concept via de engineering en programmeer fase naar de uiteindelijke commissioningsfase.