Cordis SUITE – XR4industry

Cordis SUITE levert een Low-Code software platform waarin aan de hand van grafische modellen, controle software ontwikkelt kan worden voor machines. Het is een cross-platform oplossing en ondersteunt PLC-controllers van Siemens, BoschRexroth, Beckhof, Lenze en ook kleinere embedded controllers die op C# Linux/Windows draaien.

Het stelt programmeurs in staat om software te ontwikkelen zonder dat er code geschreven hoeft te worden. Door de visuele manier van werken kunnen ook non-software ingenieurs meewerken aan de ontwikkelingen.

XR4industry heeft samen met Cordis een project gedaan waarin een delta robot wordt gesimuleerd die producten van een lopende band haalt en vervolgens om een andere band plaatst.

De visualisatie wordt gedaan in een unity-based digital twin gemaakt door XR4industry en de aansturing zoals het pad, het vastpakken van producten en het spawnen van producten wordt gegenereerd door Cordis SUITE

Het project heeft geresulteerd in een extensie van de Cordis SUITE gateway waarmee verbonden kan worden met de Real-Time digital twins van XR4industry. Dit maakt het mogelijk om nog sneller het ontwerp van een nieuwe machine te valideren, zowel statisch als dynamisch. En de aansturing van de machine kan door Cordis SUITE gegenereerd worden en vervolgens getest op de Digital Twin van de machine.