The Binding Factor

The Binding Factor produceert machines die volledig geautomatiseerd Steenstrips kunnen plakken op prefab muren. The Binding Factor heeft een gepatenteerde technologie ontwikkeld om bouwpanelen volledig geautomatiseerd te voorzien van steentrips door middel van verlijming. De machines van The Binding Factor zijn in staat de panelen maatonafhankelijk te verlijmen. Daardoor ontstaat minder snijverlies en is snellere montage op de bouwplaats mogelijk.

De machine die ze hebben ontwikkelt is erg groot, ongeveer 15x15m, en kan dus niet op een beurs gepresenteerd worden. Om toch op intuïtieve wijze te laten zien wat ze hebben ontwikkeld, hoe de machine werkt en wat de mogelijkheden zijn voor de klant, hebben ze gebruik gemaakt van de Digital Twin die XR4industry heeft aangeleverd. Deze Digital Twin wordt gebruikt om verdere ontwikkelingen te versnellen door middel van extra inzichten, en om PLC programmeurs de mogelijkheid te bieden om de PLCs van de machine te programmeren voordat de fysieke machine is gebouwd.

Een bijkomend voordeel is de mooie visualisatie van de bewegende machine. Deze is volledig in VR te bekijken en gaf bezoekers van de beurs een goed idee van de machine en de verkopers van TBF een mooi handvat om de machine te presenteren. De video van de machine in onze Digital Twin is hierboven te zien.